Utz

Onze koffie? Natuurlijk duurzaam.

#DUURZAAMHEID

 

sustainability

 

Als Zwitserse producent van hoogwaardige koffie voelen we ons zeer verantwoordelijk voor het milieu. Daarom halen we onze ruwe koffie uitsluitend van plantages die UTZ-gecertificeerd zijn of van plantages met een vergelijkbaar keurmerk. Duurzaamheid is voor ons een onmisbaar onderdeel van de koffieproductie: bij de teelt én bij de verwerking van de ruwe koffie. Alleen zo kunnen we samen echt een verschil maken. Op het gebied van milieu. Kwaliteit. En natuurlijk qua smaak.


In Honduras gaan we nog een stapje verder: bij ons innovatieve project "La Laguna" werken we rechtstreeks samen met de koffieboeren ter plaatse, zonder tussenpersonen. Maar mét de beste en duurzaamste behandeling van onze koffie. Tijdens elke stap. Onze geschoolde agrarisch deskundigen ondersteunen de boeren bij de teelt, verwerking en het transport van de koffie. En bij het beheer en de UTZ-certificering van hun plantages. Zo ondersteunen we de ontwikkeling van deze mensen en de regio.

 

 

UTZ

WAAR STAAT UTZ VOOR?

 

UTZ is een toonaangevend duurzaamheidsprogramma voor koffie, cacao en thee. En verrassend genoeg geen afkorting. UTZ betekent simpelweg 'goed'. Tenminste, in een oude Mayataal van Guatemala. Daar zag dit duurzaamheidsprogramma in de jaren '90 het levenslicht. Inmiddels zijn er plantages in heel Latijns-Amerika, Afrika en Azië bij aangesloten.


Het UTZ-duurzaamheidsprogramma leert boeren hoe ze hun koffie professioneel en duurzaam kunnen telen en oogsten. Zo verhogen ze de oogstopbrengst en de kwaliteit ervan. En daarmee ook hun inkomen en perspectief. Tegelijkertijd leren ze hoe ze het milieu en de natuurlijke hulpbronnen kunnen ontzien.


Alleen als aan duidelijk omschreven maatschappelijke, milieu- en economische criteria is voldaan, krijgt een product het UTZ-keurmerk. Daarom controleren onafhankelijke keuringsinstanties de naleving van deze criteria op de plantages.


Vrijwel het volledige Café Royal assortiment is sinds de lancering UTZ-gecertificeerd. Je kunt de reis van je koffie trouwens ook nalezen. Ga daarvoor naar de pagina's van je lievelingsproducten. Simpel toch?

Whatsapp Support